Lansering av utbildningspoddar! Kompetenslyft inom äldreomsorgen

Sweden
Fri, Oct 2, 2020, 1:00 PM (CEST)

Sweden

Kunskapslyft på språng!

Vi står inför stora utmaningar när det gäller rekrytering och utbildning av personal till vård- och omsorgssektorn. Bristen på utbildad personal märks redan. Undersköterskor är Sveriges största yrkesgrupp och det finns ett stort behov av vidareutbildning. I ett unikt samarbete med Aging 2.0, Betaniastiftelsen, Karolinska sjukhuset, Sophiahemmet och Digital@Idag har vi att utvecklat en liten utbildningsserie i podd-format som riktar sig till omvårdnadspersonal. Varje podd är ett kortare avsnitt om ca 5 minuter där en expert intervjuas om ett viktigt ämne som exv. infektionsrisker, hur man använder digitala verktyg. Målet med avsnitten är att inspirera fler till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen och tillgängliggöra information om hur digitaliseringen påverkar vårdsektorn. 

Poddserien har idag fyra avsnitt:

Avsnitt 1: Hur möts vi inom det digitala

Avsnitt 2: Infektionsrisker

Avsnitt 3: Digital kulturupplevelse

Avsnitt 4: Fallskador


Är det möjligt att få ta del av viktig kunskap genom korta poddar som finns enkelt tillgängliga i telefonen?!

Möt representanter från de organisationer som har samarbetat för att producera dessa poddar och inspireras för hur vi kan gå vidare tillsammans i ett kunskapslyft för omsorgspersonal!


Om Digital Idag

Den 2 oktober går den årliga och nationella temadagen #digitalidag av stapeln. Från samhällets olika hörn medverkar 213 aktörer som sammantaget arrangerar över 250 aktiviteter på 110 platser i Sverige – från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Vi på Aging2.0 medverkar i folkbildningsinitiativet och verkar utifrån målsättningen att inspirera alla till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. Ta del av alla aktiviteter på www.digitalidag.org

Keynote Speaker

 • Catharina Borgenstierna

  Catharina Borgenstierna

  Camanio

  CEO

  Catharina Borgenstierna är VD för innovationsbolaget Camanio AB som erbjuder en digital plattform för vård- och omsorgstjänster i hemmet. Med mer än 20 års erfarenhet inom medicinsk teknik, välfärdsteknik och internationellt arbete inom området har hon ett tvärprofessionellt perspektiv på utmaningar och möjligheter. Sedan 2011 har Catharina arbetat med kommersialisering av innovationer inom om…

  Read More

Local Partners

Improving the lives of older adults around the world.

Join Us!

Upcoming Events

Disclaimers: By registering for, or attending, this event, you are agreeing to the following: Photographs may be taken at the event and appear on social media. You are authorizing Aging2.0 to use your image, likeness and / or name on social media such as Facebook, Twitter, the Aging2.0 blog or other marketing materials in connection with the event. The organizers of this event, Aging2.0, and any of their employees, volunteers, members and representatives are not responsible for any injury, loss or damage of any kind sustained by any person while participating in this event.